Studere i Barcelona

Studere i Barcelona

0 5730
Barcelona er en av verdens største studiebyer, og et kulturelt knutepunkt gjennom den europeiske historien - en perfekt kombinasjon for utenlandsstudenter!

Kom og la Barcelona trollbinde deg. Uansett om det er den salte sjøluften, horisonten fyllt av fjell i det fjerne, eller romansen og fryden til Las Ramblas som trekker deg mot Spanias mest livlige by, kan du være trygg på at Barcelona har mye å by på for den som tørr å slenge seg med i dansen. Kobminasjonen av slående, verdenskjent arkitektur og de late spanske dagene, kan hennføre alle og enhver tilbake til kolonitiden og storhetstiden til Europas svunnene riker.

Barcelona er den nest største byen i Spania med 1,6 millioner innbyggere. Byen har et rikt og variert næringsliv, helt på høyde med Madrid. Det er også en av Europas største studiebyer med hele 200 000 studenter og 11 000 professorer fordelt på 200 universiteter.

I en stadig mer globalisert og internasjonalisert økonomi, er forståelse av kultur, utenlandske markeder og skikker essensielt for å greie å hevde seg på arbeidsmarkedet. Spansk, sammen med tysk og fransk, er fortsatt både FN-språk og verdensspråk og snakkes av mange hundre millioner mennesker på verdensbasis. Å lære seg spansk er en investering i egen karriere, og hvor er det ikke bedre å lære seg et språk enn i språkets eget hjemland?

Livet som student i Barcelona

Universitetet i Barcelona har omtrent en tredjedel av studentene i Barcelona og tilbyr et godt og solid miljø for nye utenlandsstudenter i Barcelona.
Universitetet i Barcelona har omtrent en tredjedel av studentene i Barcelona og tilbyr et godt og solid miljø for nye utenlandsstudenter i Barcelona.

Barcelona er verdenskjent for sine skarpe snitter i moteverdenen og sitt pulserende natteliv, men byen har så mye mer å by på enn bare musserende vin og fasjonable motevisninger. Arkitekturen til Gaudi står fortsatt igjen som et monument over en tid hvor Spania var en intellektuell slugger, og en dominant og rik nasjon – i sterk vil mange si til deres nå kuede posisjon i EU-systemet, hvor de er avhengig av almisser fra Tyskland for å overleve økonomisk. Finner du deg i Barcelona, enten som student eller turist, er det obligatorisk med et besøk på kunstmuseumet La Padrera hvor du ikke bare kan nyte hans arkitektur, men også verk fra virtouser som Dali og Picasso.

Men storpolitikk er nå en gang storpolitikk, og i Barcelona går fortsatt livet sin vante gang for den gjennomsnittlige spanjolen. Arbeidsmarkedet er ikke det beste, men for de som er villig til å flytte på seg, er mulighetene mange. Aldri før har spansktalende land vært så rike totalt sett som de er nå, og flere av verdens raskest voksende økonomier har spansk enten som første eller andre språk.

Utdanningsinstitusjonene i Barcelona som for eksempel Universitetet i Barcelona tar i mot tusenvis av studenter fra hele verden, både spansktalende og «ferskiner», og tilbyr et svært godt oppfølgingsprogram for nye internasjonale studenter. Det internasjonale miljøet og den nye språket, gir deg en unik base å stå på, når du en gang skal ut i arbeidslivet. Da kan fort Algerie oppleves like naturlig som Oslo. Og hvorfor ikke? Spansk er spansk.

Barcelona er Spanias studiehovedstad, med god margin. Over 76 000 studenter går på Universitetet i Barcelona alene. Universitetene i Barcelona tilbyr en lang rekke forskjellige utdanninger i en rekke forskjellige fagfelt. Det er i slike miljø enere skapes og innovasjonen blomstrer. I krysningspunktet mellom mote, teknologi og økonomi, er det skapt mange av verdens største formuer.

Om du ønsker å bruke tid på språket først, kan du også fint gjøre det. Statens Lånekasse tilbyr språkstipend til alle som vil studere i Spania i et halvt år, eller et semester. Tar du i tillegg studiepoeng i semesteret, får du dobbelt opp med både ordinært stipend og lån, og språkstipend. Benytt deg av denne muligheten om du reiser til Barcelona med et ønske om å fordype deg i katalansk eller spansk de første månedene, så havner du ikke veldig bakpå sammenlignet med de andre studentene i det ordinære pensumet.

Barcelonas verdenskjente stilsikre sans, synes å ha berørt ethvert aspekt ved byens liv; alt fra kunst til arkitektur til musikk og nattelivet. Utenlandsstudenter i Barcelona vil oppdage et variert tilbud av konserter og opplevelser for øret som strekker seg fra alt fra dresskodede opera-forestillinger til nattklubber i verdenseliten.

For den motefrelste sjelen, er Las Ramblas en sikker vinner. De fem sammenvevde gatene skaper sammen en av de vakreste gågatene i verden. Kaféer og butikker ligger tett i tett, omkranset av underholdningstilbud av ymse art. En månedlig spasertur i Las Ramblas er et studium i seg selv som nesten burde vært kvalifisert til studiepoeng i sosiologi.

Og selv om Barcelona utvilsomt er en verdensmetropol med de generiske internasjonale tilsnittene det medfører, har byen fortsatt sin sprudlende spanske tradisjon sterkt i behold. Byen er for den som elsker å stimulere nytelsessansene med god mat og drikke, fest og moro, noe Barcelona kan tilby på samme nivå som for eksempel Madrid, men dog med et lokalt særpreg. Katalanernes motstandskamp har etterlatt byen en atmosfære av en form for anarkistisk frihet. Dette kombinert med katalanernes sterke kulturelle og lingvistiske røtter fra Katalonia er sterkt forankret i byens fortiden gir Barcelona en unik smak og et trollbindende blikk.

Det tidligere knutepunkt for skipstrafikken i Middelhavet, er en del av den katalonske delen av Spania. Katalonia står for hele 31 930 kvadratkilometer av Spania, og mer enn seks millioner av Spanias innbyggere. Dette gir Katalonia til en forholdsvis høy befolkningstetthet med hele 188 innbyggere per kvadratkilometer. Katalonia har lange og spennende historiske og kulturelle tradisjoner som du kan utforske under dine studier i Spania.

Studier i Barcelona gir deg ikke bare det spanske språket, kulturkunnskaper og studiepoeng, men også bedre motesans og nyvunnen kunnskap om denne tidligere stormakten.

INGEN KOMMENTARER

Legg igjen et svar