Slik samler du flybonuspoeng!

Slik samler du flybonuspoeng!

1 6232

Som utenlandsstudent er du godt kjent med at utgifter til flybilletter har en lei tendens til å komme når du har annet å bruke pengene på. Med flybonuspoeng kan du redusere utgiftene!

Flybonuspoeng er som småmyntene som ligger på bakken, men som veldig få gidder å plukke opp. Enkeltvis er de stort sett ikke verdt særlig mye, og du må samle over tid for at du skal se poenget. Gjør du det imidlertid, kan du få kjøpt flybilletter gratis – kun med poeng! Alt etter hvor du studerer kan du da altså ende opp med å spare mellom 800 kroner og 4000 kroner; bare på å gidde. Det er ikke verst!

Allianser mellom flyselskapene

De ulike flyselskapene har ulike bonusordninger. Hovedregelen er også at du ikke kan overføre poeng mellom de ulike flyselskapene. Sparer du 10 000 poeng hos SAS, kan du ikke overføre de til KLM. Imidlertid er flyselskapene gått sammen i allianser, slik at om du har bestemt deg for å samle flybonuspoeng hos SAS, kan du si at du vil ha poengene du tjener på en tur med Lufthansa, til din bonuskonto hos SAS. Det er fordi Lufthansa og SAS er i samme allianse; Star Alliance.

Det finnes to store allianser blant flyselskapene i Europa; Star Alliance (SAS, Lufthansa, British Airways, US Airways, Finnair, ThaiAir med mer) og SkyTeam (KLM, Air France, AlItalia, Delta med flere). Norwegian er ikke med i en allianse, faktisk har de heller ikke en bonusordning i det hele tatt, men et eget «cashback»-program – vi kommer tilbake til det senere. Flyr du altså mest med SAS, bør du registrere deg hos SAS sitt flybonusprogram – EuroBonus, og hver gang du flyr med SAS eller et annet selskap i StarAlliance, så ber du om å få poengene til din EuroBonus-konto.

Norwegian Reward

Norwegian har som sagt ikke et eget bonusprogram, men et «cashback»-program. Forskjellen er at du ikke får poeng, men en del av pengene du har brukt på flybilletten tilbake til en egen konto. Der kan du spare opp pengene du har brukt og bruke de på flybilletter. En viktig forskjell mellom denne ordningen og en bonusordning, er at du kan bruke pengene med en gang. Har du spart opp 50 kroner, kan du bruke de til å betale en flybillett til 600 kroner. Da betaler du 50 kroner med Reward-pengene og 550 kroner på en annen måte. Med bonuspoeng må du tjene opp, og så kjøpe enkeltflygninger, eller en rundtur. Det er dog ikke bare bonuspoeng du får med bonuspoengene.

Eksklusive fordeler om du flyr mye

Flyr du mye får du ekstra fordeler som bonuskunde. De fleste flyselskapene har tre nivåer; vanlig som alle begynner med, sølv og deretter gull. Gull er det beste og gir deg tilgang til alle flyplass loungene i det selskapet, og ofte i den alliansen, mens sølv kun gir deg enkelte fordeler som for eksempel muligheten til å sjekke inn i business-skranken selv om du flyr økonomi, prioritet om flyet blir kansellert og alle må ombookes og ymse annet. For å nå gull hos SAS, må du enten fly ofte eller langt. Jo lengre du flyr, jo mer bonuspoeng får du.

Hvordan tjene ekstra bonuspoeng

Den viktigste kilden til bonuspoeng, er uten tvil flybillettene. Norwegian gir deg «cashback» basert på hvor mye penger du bruker, mens alle de andre gir deg bonuspoeng basert på hvor langt du flyr. Imidlertid er det mange tilbud for å tjene ekstra bonuspoeng hos både SAS og Norwegian. Poengene du tjener på andre måter, gir deg dog ikke mulighet til å stige i gradene i bonussystemet, men for en fattig student har vel det mindre å si, så lenge man får muligheten til å tjene seg opp til en gratis billett eller to.

Det er hovedsaklig tre måter å tjene ekstra bonuspoeng på:

  1. Spesialtilbud fra flyselskapets samarbeidspartnere. For eksempel telefonabbonement fra Norwegian (CallNorwegian).
  2. Kjøpe poeng for penger, som kan være en god idé om du har en del poeng, men ikke nok, og skal ut på en lengre tur hvor billettene er dyre og/eller du vil sitte på businessklasse eller førsteklasse på flyet.
  3. Bruke et kredittkort fra flyselskapet.

Bruk kredittkortet til å betale skolepengene

Både SAS og Norwegian har begge egne kredittkort som gir deg poeng som du kan bruke til å handle flybilletter for. Dette kan være en enkel og smart måte å plukke opp noen ekstra poeng, siden du uansett hadde brukt de pengene med et vanlig kredittkort og dermed så går du egentlig bare glipp av tapte penger. Har du mulighet, bør du forsøke for eksempel å betale skolepengene med kredittkortet, og så heller betale i flere omganger. Betaler du for eksempel 100 000 kroner i skolepenger, og så får du gjerne 2000 kroner til å kjøpe flybilletter for i retur. Betaler du tilbake til kredittkortet med en gang, slipper du også renter og gebyr, og dette er ren profitt for deg!

Kredittkortet kan også være veldig praktisk å bruke i andre sammenhenger. Mange kredittkort kommer nemlig med en egen reiseforsikring. Den er ofte ikke en god nok erstatning for den du gjerne allerede har, og vi minner om at reiseforsikring alene ikke er nok om du skal bo i utlandet, men flere reiseforsikringer er bare et gode. Reglene er nemlig slik at mens du ikke kan heve erstatning for tapte eiendeler, ødelagte ting også videre, kan du kreve de faste satsene fra flere forsikringsselskap for ting som forsinket fly med mer. Dermed kan det blir riktig lukrativt om ulykken skulle være ute, og du blir sittende fast på en flyplass på grunn av uvær eller annet.

En annen fordel er at du har flere muligheter. De ulike reiseforsikringene har nemlig ulike vilkår, og får du avslag hos den ene, kan du prøve deg hos den andre. Vær dog igjen oppmerksom på at du ikke kan kreve erstatning for noe du allerede har fått erstatning for. Det er forsikringssvindel. Uansett, søk kredittkort før du skal ut å fly neste gang!

1 KOMMENTAR

  1. […] Plukk med deg flybonuspoeng. Flybonuspoeng bør være et kjærkomment bidrag til enhver utenlandsstudentøkonomi. Utenlandsstudenter er spesielt avhengig av fly for å kunne komme seg hjem til ferier og høytider – og ikke minst tilbake til studiestedet når de er over. Vi har tidligere skrevet en guide til hvordan du raskest og enklest mulig tjener deg opp flybonuspoeng. Se våre tips og råd for opptjening av flybonuspoeng her. […]

Legg igjen et svar