Silje i Michigan

Silje i Michigan

0 4763
Nissen er ikke bare i nordlige strøk, men er også på plass i USA.

Michigan er kjent for sin flotte natur, og friluftselskende folk. Ingen andre stater i USA har flere registrerte fritidsbåter per innbygger, enn Michigan. Her bor og studerer Silje Davidsen fra Norge i skoleåret 2013/2014. Vi har snakket mer med Silje om hvordan det er å bo og studere i Michigan. Les mer!

– Hva fikk deg til å søke studier i utlandet?
Jeg valgte og studere i utlandet på grunn av at to personer i familien min har allerede gjort det samme, og jeg ville sjekke ut hvordan det var, siden begge to hadde veldig positive tilbakemeldinger fra det. Jeg trengte også litt forandring i livet mitt fordi jeg følte det ble litt A4 av og til så jeg ville ha litt mer spenning og møte nye venner. Jeg ville også sjekke ut hvordan det var og bo med en ny familie i 1 år og hvordan den Amerikanske kulturen var. Jeg ville også vite om livet her var som i amerikanske filmer.

Halloween er en erkeamerikansk tradisjon, og feires mer i USA enn i Norge.
Halloween er en erkeamerikansk tradisjon, og feires mer i USA enn i Norge.

– Hvordan gikk du frem for å finne ut mer om alternativene dine?
Jeg spurte venninnen min som allerede hadde søkt på utveksling om hva ho valgte, så søkte jeg litt på nettet om det for å finne ut hvordan de gikk frem også videre, så snakket jeg med pappa om det og fant ut at dette var organisasjonen jeg skulle reise med. Jeg måtte jo først snakke med den organisasjonen jeg hadde valgt, for å komme inn i selve programmet, og fikk svar om at jeg hadde kommet inn allerede dagen etter. Etter dette var det mange papirer som skulle skrives under og sendes til organisasjonen. Og når jeg sier mange så mener jeg at jeg sikkert har lest Ca 50-70 papirer. Ei venninne av meg skulle til Brasil samtidig som jeg skulle til Amerika, så ho hadde allerede gjort alt det samme som meg, så jeg spurte ho om det var noe jeg lurte på. Jeg endte opp med Explorius fordi jeg følte at de hadde det beste tilbudet. Alt gikk egentlig veldig fort fordi jeg hadde liten tid, jeg søkte veldig i siste liten, så derfor tenkte jeg ikke veldig over hvilket selskap jeg valgte.

– Gjorde du noen forberedelser før du dro?
Jeg var veldig mye med venner tiden før jeg skulle dra, og Explorius sa veldig mye om hva vi burde gjøre for å forberede oss, og hva vi skulle gjøre når vi kom dit. Det at vi ikke skulle Skype med familien hver dag og at vi ikke skulle snakke for mye med dem sånn generelt heller. Jeg følte jeg var veldig klar for å snakke engelsk hver dag, fordi jeg har hatt det på skolen i lang tid. Familien min var veldig overrasket for at jeg faktisk ville gjøre dette med å dra til et annet land og forlate dem i 1 år, og noen tok det at jeg dro hardere enn andre. Det var også veldig vanskelig og si farvel til familien, og det var også veldig vanskelig og si farvel til sin beste venn… Det ble en del gråting for å være ærlig, gråt av og på omtrent hele flyturen til Amerika.

Gode venner er nøkkelen til en flott tid som utenlandsstudent.
Gode venner er nøkkelen til en flott tid som utenlandsstudent.

– Hva tenkte du når du landet i USA og det gikk opp for deg at du ikke skulle hjem igjen før om et år?
Det var veldig deilig og lande etter så mange timer med fly og når jeg kom ut der man møter folk så møtte jeg vertsmor og vertssøster med en plakat i hånda der det sto «Welcome to America, Silje!» Noe jeg syntes var veldig koselig. Den første perioden var selvfølgelig veldig vanskelig og jeg følte jeg ikke hadde noen å snakke med fordi jeg ikke kjente noen. jeg har fortsatt veldig hjemlengsel en gang i blant, og det er veldig vanskelig og være langt unna venner og familie når det skjer spennende ting hjemme. Det beste var det at alt her er så billig i forhold til Norge. Haha. Det var ikke akkurat som det er i filmene, men jeg hadde vel kanskje ikke helt forventet det heller, det var bare noe jeg håpet på. Jeg har vel egentlig ikke hatt noe kultursjokk enda, men kanskje det kommer etter hvert.

– Hva kan de som skal studere i Michigan eller har fått vertsfamilie i Michigan glede seg til?
Michigan er vel mest kjent for «Lake Michigan» som er en veldig stor innsjø som strekker seg over hele vestkysten av Michigan. De som har fått vertsfamilie her burde glede seg til å se Lake Michigan, det er utrolig fint å gå langs strendene selv om det kanskje kan være litt vind.

– Hva er de største forskjellene på å studere i USA og å studere i Norge?
Det å studere i utlandet i forhold til Norge er ikke så veldig annerledes, det er lettere på skolen jeg er på, men er sikkert ikke sånn for alle. Jeg er Sophomore her nede, så selvfølgelig er det lett for meg, for det er som 10. klasse hjemme. Jeg har helt klart lært mye her, men på skolen min har vi de samme fagene hver dag, så går du glipp av en dag på skolen så går du glipp av mye. Folk her i Amerika er mer imøtekommende og hyggeligere enn de er i Norge, så det er mye lettere og ta kontakt med folk og spørre de om ting, for de ser ikke dumt på deg hvis du spør om dumme spørsmål, som de kanskje ville gjort i Norge. Med en gang jeg kom hit så snakket veldig mange folk med meg og de hadde lyst til å bli venner osv, så det synes jeg var ganske greit, at jeg ikke trengte og ta det første steget når jeg er helt ny og ikke kjenner noen.

Vennskapene som bygges gjennom å studere i utlandet kan vare livet ut!
Vennskapene som bygges gjennom å studere i utlandet kan vare livet ut!

– Hva vil du si til de som vurderer å studere i utlandet, men er usikker?
Det jeg vil si til folk som vurderer å studere i utlandet er at de helt klart burde gjøre det, det er en opplevelse for livet og er helt klart verdt pengene! Man trenger heller ikke være veldig utadvendt for å gjøre det så jeg ville anbefalt det til alle. Det som er vanskelig for meg her er det at du ikke får møtt foreldre og venner på et år og at man sikkert kommer til å ha veldig hjemlengsel. Det du burde gjøre for å få et bra opphold i utlandet er det å gjøre ting hele tiden og holde deg aktiv, for gjør du ikke det, kommer hjemlengselen veldig fort tilbake. Man burde også følge godt med i timene, for følger du ikke med er det veldig vanskelig å vite hva du skal gjøre.

– Helt til slutt, har det gitt mersmak å studere i utlandet?
Jeg har helt klart lyst til å studere mer i utlandet, men jeg har mer lyst til å dra til en storby som New York eller noe. Men jeg tror ikke det kommer til å skje med det første. Hehe. Er vanskelig og være borte fra familie og venner så lenge.

Tusen takk, Silje! Har du lyst å lese mer om Silje Davidsens liv i Michigan, kan du klikke deg inn på bloggen hennes som du finne på http://siljemichigan.blogg.no/ !

Jeg heter Daniel og er 23 år. For øyeblikket studerer jeg økonomi i England, noe jeg trives godt med og kan anbefale varmt. I min vennekrets er det flere som studerer i utlandet, og det var etter å ha snakket om hvor vanskelig det er å finne gode praktiske tips og råd fra utenlandsstudenter, at jeg startet dette nettstedet.

LIGNENDE ARTIKLER

Studere i USA

0 2936

0 3254

INGEN KOMMENTARER

Legg igjen et svar