Hva du bør ta med deg til England

Hva du bør ta med deg til England

1 6332
pakkeliste

Har du fått tilbud om skoleplass i England? Gratulerer! Nå starter jobben med å finne ut hva du skal ha med deg, og hvor mye du skal ta med deg. Du får selvfølgelig kjøpt det meste du trenger, men det er jo alltid en avveining mellom hvor mye som er praktisk å ta med seg, og hvor mye økonomien tillater at man kjøper i England. Enkelte ting er dog krise og glemme. Få alle de smarte tipsene med hva du trenger når du skal flytte til England!


Enten du flytter hjemmefra for første gang, eller allerede har hatt noen år utenfor redet, kan det å pakke for et utenlandsopphold være vanskelig. Plassen er mye mer begrenset enn det er ved flytting innad i Norge, og det er i tillegg en rekke ting som kan være vanskelig å få kjøpt i ditt nye vertsland.

Her er et forslag til pakkeliste om du skal studere i England:

– Pass, bankutskrift og bevis på at du har fått tildelt skoleplass. Førstnevnte er spesielt viktig, da England ikke er medlem av Schengen-avtalen, og dermed er det eneste gyldige legitimasjon for nordmenn. Du trenger alle tre tingene for å få bankkonto og leiekontrakt på bolig. Pass på at bankutskriften går tre måneder tilbake, og gjerne mer.
– Ostehøvel. Kjekt å ha, og tar liten plass. Kan fåes kjøpt på IKEA og den skandinaviske butikken i London (og muligens andre steder i England), men penger spart er penger tjent!
– Ullsokker, slippers og tøfler. England er beryktet for sin dårlige isolasjon. Det er absolutt ingen underdrivelse. Isolasjonen består i enkelte bygg av sammenkrøllet avispapir. Andre steder er det ikke annet enn en murvegg mellom deg og moder natur.
– Sjokolade. Engelsk sjokolade smaker papp. Er du avhengig av sjokolade bør dette prioriteres i monn, og muligens bør du legge opp til at venner og familie kan bidra med nye rasjoner under oppholdet. Selv om du ikke spiser det selv, er det en universal gave og døråpner som kan være grei å ha. Ta med noen store Freia melkesjokolader, å ha i bakhånd for eventuell spredning av norsk kultur på sitt søteste.
– Brødoppskrifter. Engelskemennene er ikke glad i grovbrød slik vi kjenner det. Det er veldig vanskelig å få sunt og godt brød på butikkene.
– Hjortetakksalt og kardemomme. Disse besynderlige pulverene kan skape litt furore i tollen, men når du får forklart at det er kun en nødvendig ingrendienser i norsk tradisjonell julebakst, går det fint. Det er imidlertid vanskelig å få tak i, og dyrt når du først finner det.
– Snus. Du får tak i det på den svenske puben i London, men prisene er stive, så plukk med deg kvoten din og gjerne vel så det på vei til England. Det er svært sjelden utvekslingsstudenter fra Norge får problemer i tollen uansett.
– Adapter og «strømpadde». Adaptere er dyre, og trenger du mange, kan du like godt plukke med deg noen «strømpadder» fra Norge. Slik kan en adapter bli til tre, fire eller seks støpsler for din norske elektronikk!
– Tacopulver. Ta med favoritten. Alternativene er mest sannsynlig dårligere.

LIGNENDE ARTIKLER

0 5244

1 KOMMENTAR

  1. Haha! Likte veldig godt at denne tok med ting som man kanskje ikke ville tenkt på når man skal flytte, som fks sjokolade! Har ikke tenkt på et halvt sekund engang at Englands sjokolade ikke er spesielt god og at mine fremtidige Engelske venner sikkert kommer til å synes det er gøy å få!

Legg igjen et svar