Generelt om studier i England

Generelt om studier i England

0 6496
engelsk flagg

Helt siden middelalderen har folk valfartet til England for å studere. Dette er landet som har båret frem kjente og elskede forfattere som William Shakespeare, Charles Dickens og Jane Austin, til verdensfenomener innen musikk som Elton John, Amy Winehouse og bandet Coldplay. Akademisk har de prestisjeuniversiteter som University of Oxford og University of Cambridge. Begge to i verdensklasse på alle undervisningsområder.

Mulighetene er mange i England. Du kan studere i Europas finansmetropol i City-bydel i London, studerer litteratur ved Shakespeares fødested i Stratford eller studere historie i 1000 år gamle romerske badene, som ligger i byen med det treffende navnet Bath. Faktisk, uansett hvor du går i England, kommer du garantert til å finne historien til stedet spennende og muligens fagrelevant.

Historiestudenter har Stonehenge og Westminster Abbey. Kunststudenter har Tate Modern. Litteraturstudenter har … vel, er det noe annet land i verden med med en så bred litteraturfortid som England? Poenget er, England har noe for enhver student.

Som student vil du oppleve at det er et bredt spekter av pedagogiske alternativer er tilgjengelige for deg i England. Fra de store navnene som Oxford og Cambridge til noen av de 3000 andre engelske universiteter som godtar internasjonale studenter. Uansett hvilket du velger kan du forvente å motta en utdanning av øverste klasse.

Undervisningen består av en kombinasjon av lab, forelesninger, klasser og feltarbeid. Et akademisk år er nesten 10 måneder, men i praksis er undervisningen ferdig i løpet av vinter og vår terminen, med eksamner i sommerterminen. Vinter går fra oktober til midten av desember, og vår fra midten av januar til mars – altså 5 måneder effektiv undervisning! Det ligger her i kortene at det er lagt opp til en stor andel egenstudier – både mellom terminene, og mellom forelesningene og klassene.

For norske studenter er det få språkmessige barrièrer. Og det er kanskje det beste med England er at det snakkes engelsk. Du slipper dermed å lære deg et nytt språk, og kan derfor bruke mer tid på faget. Kulturforskjellene er heller ikke spesielt store, og er mer tydelig i arbeidslivet om du får deg en deltidsjobb. Mens vi i Norge er vant til å ha stor grad av selvstendighet og frie tøyler i forhold til sjefen, er det i England svært lite spillerom for dette.

På fritiden kan du kan ta utflukter i det landlige bølgende landskapet, reise inn til byene med dobbeldekkerbussene eller ta en runde cricket i et godt lag. Du kan nyte det livlige nattelivet funnet i London og ta spaserturer langs Themsen. Vi kan varmt anbefale en utflukt til kystbyene, som på tross av å ha mistet sin fordums storhet, fortsatt holder stand som ærverdige reisemål. Her er det flere å velge mellom, men kanskje blant de mest fascinerende er Clacton-by-Sea, en kjapp time med tog fra Kings Cross i London.

LIGNENDE ARTIKLER

0 5491

INGEN KOMMENTARER

Legg igjen et svar