Generelt om studier i Afrika

Generelt om studier i Afrika

0 4668

De fleste som tenker på utenlandsstudier, gjør det fordi de ønsker å oppleve noe nytt og annerledes. En del ønsker å leve i et varmere klima, og noen skulle også gjerne sett at pengene strakk litt lengre. Slik sett er det rart at ikke flere norske studenter studerer i Afrika. Dette fantastiske kontinentet rommer mange muligheter for den som er sulten på utenlandsstudier!

Altfor ofte når det snakkes om Afrika, snakker man om et enkelt og homogent Afrika. Dette er sannsynligvis et resultat av den europeiske kolonitiden, hvor man betraktet denne delen av den nye verdenen som nokså lik. Derfor har det blitt vanlig for folk å referere til Afrika når det gjelder mer passende i et land snarere enn et kontinent med 11,700,000 kvadratkilometer, inkludert nærliggende øyer, og som dekker 5,9% av jordens samlede areal og 20,3% av det totale landarealet. Med mer enn 840,000,000 mennesker (pr. 2005) i 61 land, som totalt utgjør mer enn 12% av verdens befolkning. Historien til dette kontinentet, som grenser til både Atlanterhavet og Det indiske hav og Middelhavet, er ganske enkelt forbløffende. Det er det eldste bebodde territoriumet på jorden, og hvor man antar den menneskelige arten har sin opprinnelse. Rundt midten av det 20. århundre, oppdaget mange antropologer fossiler og bevis på menneskelig aktivitet kanskje så tidlig som for 7 millioner år siden i Afrika. Og noen av de viktigste sivilisasjonene i verden noensinne har sett har vært basert på dette kontinentet, inkludert gamle egyptiske.

I dag er det mer enn 61 nasjoner på kontinentet, og hver av de rommer mange mindre grupper av stammer og urfolk. Det snakkes over et tusen forskjellige språk på det afrikanske kontinentet. Så når vi hører om lidelsene i Afrika, om det autoritære regimet, mangel på mat og tilstrekkelig medisinsk behandling, og den nær konstante trusselen om krig i enkelte land, må det forstås i den rette sammenhengen.

Det finnes et bredt spekter av studiemuligheter på det afrikanske kontinentet for den som vil studere i Afrika. Fra de mer vestlig orienterte universitetene i Sør-Afrika til de islamske skolene i Tunisia, mulighetene grenseløse. Du trenger bare å bestemmer hva du ønsker å fokusere på, og du kan være sikker på å ha utallige alternativer å velge mellom. Det er imidlertid to områder av studier folk har en tendens til å finne mest givende i Afrika: Arkeologi og statsvitenskap. Bakgrunnen for den første er sannsynligvis ganske åpenbart. Bakgrunnen for den andre, er kanskje mindre. Det finnes imidlertid en stadig større optimisme å spore i en rekke av de afrikanske landene. Regimer er i ferd med å stabiliseres, AIDS-epidimien er under kontroll og mattilgangen blir stadig bedre. Samtidig er behovet for internasjonal tilstedeværelse fortsatt prekært, og vil fortsatt være det i overskuelig fremtid. Både FN og internasjonale hjelpeorganisasjoner rekrutterer aktivt blant internasjonale studenter i Afrika. Så ønsker man seg en internasjonal karriere, er dette absolutt noe å vurdere.

Så til tross for hva du kan ha hørt eller forestilt deg om Afrika, mulighetene for fantastiske opplevelser er absolutt tilstede. Hvis du er nysgjerrig på verden, om vår fortid som menneske og vår fremtid som medlemmer av den menneskelige rase, vil du ha vanskelig for å finne et bedre sted for den type erfaring enn i en av Afrikas nasjoner.

INGEN KOMMENTARER

Legg igjen et svar